Ieder jaar investeren wij een groot deel van onze omzet in research & development. Zo is Eminent Seeds uitgegroeid tot een high-end veredelingsbedrijf dat beschikt over de modernste veredelingstechnieken zonder daarbij gebruik te maken van GMO technieken. Door kruisingen te maken met onze veelzijdige ouderlijnen ontwikkelen we rassen die voldoen aan de eisen van de toekomst. Eisen op het gebied van productie, houdbaarheid, smaak en resistenties.

Onderdeel van de Best Fresh

Dankzij onze wortels in de groententeelt weten we precies wat telers en specialty klanten belangrijk vinden. Als onderdeel van Best Fresh hebben we bovendien toegang tot actuele markt- en consumenteninformatie. Dat levert belangrijke inzichten op die richting geven aan onze innovaties. Veel van onze zaden worden door ons zusterbedrijf Eminent Produce eerst uitvoerig getest, om vervolgens ook te produceren. Eminent Food zet een groot deel van deze producten af in de markt.

De innovatiekracht van de natuur
De natuur biedt alles wat we nodig hebben. We maken dan ook geen gebruik van biotechnologie bij de ontwikkeling van onze rassen. Liever passen we traditionele veredelingstechnieken toe om tot nieuwe en verbeterde rassen te komen. Door kruisingen te maken met onze diverse en veelzijdige ouderlijnen ontwikkelen we rassen die voldoen aan de eisen van de toekomst. Eisen op het gebied van productie, houdbaarheid, smaak en resistenties.

Merkers versnellen vernieuwing

We maken gebruik van én ontwikkelen zelf moleculaire merkers. Met behulp van merkers kunnen we de ontwikkeling van nieuwe rassen enorm versnellen. Het selecteren van geschikte rassen (bijvoorbeeld op de aanwezigheid van resistenties of planteigenschappen) gaat zo een stuk efficiënter. Hierdoor kunnen nieuwe en soms noodzakelijke wensen van kwekers in korte tijd in onze rassen verwerken.

Kwaliteit is de eerste prioriteit

De kwaliteit van onze rassen en variëteiten staat bij ons voorop. Klanten stellen hoge eisen aan onze zaden. Daarom voldoen wij aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn we continu opzoek naar verbetering van onze processen. We produceren onze zaden volgens de strenge normen van GSPP en toezicht van de NAK tuinbouw.

Kwaliteit is de eerste prioriteit

Samen verder groeien

We dagen iedereen uit om ons uit te dagen. Voor speciale verzoeken halen wij het beste in onszelf naar boven. Een compleet nieuwe specialty met hele specifieke eigenschappen bijvoorbeeld…Bij Eminent maken we het waar. Flexibel en creatief; met het hoofd vol ideeën en de handen in de klei. Dat is wat we bedoelen met The art of creation, de kunst om elke gewenste oplossing vorm te geven in groenten. Steeds weer samen verder groeien. Groeien met de speciale zaden van Eminent.